« Back

Студенти между история и съвременност, между Европа и Азия

   И тази година за пореден път се осъществи традиционната екскурзия на наши студенти и преподаватели, организирана от Генералното консулство на Република Турция в Пловдив.

   Нашата група беше посрещната с внимание и уважение от представители на научната общност и административната управа на гр. Чанаккале.

      За своите впечатления ни разказва Сема Куцарова  от специалност Български език и турски език, IV-ти курс:

     Официалните тоалети, с които ние, студентите от специалността Български и турски език, се бяхме пременили за ежегодната Вечер на турската поезия,   само след няколко часа сменихме с тишъртки и дънки, а обувките с висок ток  - с маратонки,  качихме се на автобуса и поехме към Чанаккале, Турция. Групата ни беше разнородна: от студентите от всички курсове на специалността най-многобройни бяха четвъртокурсниците. С нас пътуваха и няколко ученици от Смолян с тяхната учителка Медиха Заимова. Преподавателският състав бе представен от ръководителя на Катедрата доц. Христина Тончева, от доц. д-р Елена Гетова, гл. ас. д-р Антоанета Джельова, ас. Събина Вълчанова, гл. ас. д-р Харун Бекир, а представителят от страна на организаторите – Генералното консулство на Република Турция в Пловдив, беше г-жа Шенар Бахар...

                 (Виж целия материал и още много интересни снимки тук!)

Comments
Trackback URL:

No comments yet. Be the first.