« Back

12-та Международна театрална универсиада в Серес

              Нашите студенти откриха тазгодишната 12-та Международна театрална универсиада в Серес с представлението „Одисей – диалози и монолози на завръщането в Итака”. Представиха се блестящо! Ето някои от отзивите за тяхното участие.

                Ариадни Папафотиу, журналист:

„Впечатление направиха българските студенти, изучаващи новогръцки език”.  В блога си „Огледало” Ариадни Папафотиу, бивш журналист от Гръцката национална телевизия, пише:

            „Поздравления за българските студенти от Сектор „Новогръцки език в Пловдивския университет” (Да! Има университетско обучение по новогръцки език в Пловдив, България). Откриха тазгодишната 12-та Международна театрална универсиада в Серес с представлението „Одисей – диалози и монолози на завръщането в Итака”, което изпълниха на ГРЪЦКИ и по-скоро, за да уточня, с думите и поетичния гръцки на Никос Казандзакис! Впечатлиха ме, възхитих им се, аплодирах ги и ги поздравих. Както и изключителната им преподавателка, Величка Гроздева. Голяма чест е чужденци да говорят толкова добре езика ти, заучавайки и пресъздавайки текстове, трудни дори и за гърци! БРАВО! […]”

https://www.youtube.com/watch?v=vkiY68eFzsQ

12-та Международна театрална универсиада в Серес - Стихотворението „Итака” от К. Кавафис изпълнено от българските студенти от Пловдивския университет, изучаващи новогръцки език (Театър „Астериа”, 20.05.2016 г.)

 

Comments
Trackback URL:

No comments yet. Be the first.